20. 2. 07

Pustni karneval Rijeka 2007

Že nekaj let poslušam pripovedovanja o enem največjih pustnih karnevalov v tem delu Evrope, o karnevalu v Rijeki. Stvar traja 46 dni in odločila sva se, da skočiva pogledat. Želela sva preverit govorice in reklamo na spletu, pa še veliko bližje je kot vsem nam opevane Benetke. Lani sem bil v benetkah, pa je bilo maškar samo za seme.
Po uradnih podatkih organizatorje je bilo letos udeleženih 95 skupin z 71 alegorijskimi vozili oz. skupaj preko 10.000 (prav ste prebrali - deset tisoč) zamaskiranih udeležencev. prireditev si je ogledalo preko 100.000 obiskovalcev.

V karnevalski povorki je bilo poleg Hrvaških še veliko skupin iz Italije, Slovenije, Črne Gore, Makedonije, Madžarske, Brazilije i Japonske. Sodelovale pa so še študenske skupine združenja AISEC (Italija, Slovenija, Madžarska, Srbija, Črna Gora, Poljska, Rusija, Avstrija, Bolgarija, Romunija Turčija, Grčija, Nizozemska, Belgija, Španija, Francija, Makedonija) i AEGEE (Italija, Avstrija, Bolgarija, Estonija, Francija in Portugalska).
Skratka, brezveznih in Ad Hoc skupin in mask enostavno ni bilo. Vsi sodelujoči so se za povorko pripravili maksimalno in v svojo predstavo so vložili ogromno truda in tudi denarja.
Prav zažigale so Brazilske lepotice ...
Turški janičarji ....
Mizica pogrni se ...
Julij Cezar s Kleopatro ...
Odisej s spremstvom
Moulene rouge s spremstvom
Coctail party ...
Mojstri golfa ....

Skratka streljel sem kot nor in dvakrat praznil kartico (prav mi je, zakaj pa delam vse v RAW formatu) in tako že drugi dan sedim in urejam in gledam in brišem ....

Vsekakor je ta karneval vreden ogleda in prihodnje leto grem ponovno in temu blogu sledi nadaljevanje, saj je materiala še ogromno.

4 komentarji:

OLKI pravi ...

Ni kaj pripomnit, kot to, da upam, da bo kdaj čas za tole pogledatv živo....

Gregor Krašnja pravi ...

Se strinjam z Olkijem .Verjetno tudi manj smrdi v okolici in ni tako kot v Benetkah.Če pa imaš ogromno materijala bo pa še kaka fotoreportaža padla he,he.

lp

pegaso pravi ...

Huh zanimivo!
Sploh nisem vedel, da obstaja kaj tako glomaznega v naši bližini.

Gregor Harih pravi ...

Zelo lepo, da je možno videti še kak drug karneval in ne samo tistega beneškega. Dobro si tole pofotkal, čeprav so bili hudi kontrasti, kolikor vidim. Sicer pa je Reka vsaj meni lepo obmorsko industrijsko mesto.